Boneco для боротьби з інфекційними захворюваннями

Boneco для боротьби з інфекційними захворюваннями

Щороку епідемія грипу стає головною темою, яка розбурхує суспільство. Адже саме осінньо-зимовий період - це час загострення інфекційних захворювань для людей різного віку, від немовлят до людей похилого віку. Чи знаємо ми, що вірусні частинки годинами зберігають свою активність в сухому теплому і нерухомому повітрі, але майже миттєво руйнуються в повітрі прохолодному, вологому і рухомому?

Дитячий лікар Євген Олегович Комаровський (автор популярних книг про дитяче та батьківське здоров'я, творець і керівник медичного центру «Клініка Комаровського» - Клиником) зазначає:

«Повітря!!! Вірусні частинки годинами зберігають свою активність в сухому теплому і нерухомому повітрі, але майже миттєво руйнуються в повітрі прохолодному, вологому і рухомому. Гуляти можна скільки завгодно. Підчепити вірус під час прогулянки практично нереально. У цьому аспекті, якщо вже ви вийшли погуляти, так не треба показового ходіння в масці по вулицях. Вже краще подихати свіжим повітрям, а маску натягніть перед входом в автобус, офіс або магазин.

Оптимальні параметри повітря в приміщенні - температура близько 20 ° С, вологість 50-70%. Обов'язкове часте й інтенсивне провітрювання приміщень. Будь-яка система опалювання сушить повітря. Саме початок опалювального сезону став початком епідемії грипу! Контролюйте вологість! Мийте підлогу! Включайте зволожувачі повітря! Настійно вимагайте зволоження повітря і провітрювання приміщень у дитячих колективах! Краще тепліше одягніться, але не включайте додаткові обігрівачі.

Стан слизових оболонок!!!

У верхніх дихальних шляхах постійно утворюється слиз. Слиз забезпечує функціонування т.зв. місцевого імунітету - захисту слизових оболонок. Якщо слиз і слизові оболонки пересихають - робота місцевого імунітету порушується, віруси, відповідно, з легкістю долають захисний бар'єр ослабленого місцевого імунітету, і людина захворює при контакті з вірусом з більшим ступенем імовірності. Головний ворог місцевого імунітету - сухе повітря, а також ліки, здатні висушувати слизові оболонки»

На підтвердження вищесказаного, наведемо результати досліджень Медичної школи Маунт Сінай в Нью-Йорку, де в 2007 році повідомили, що «розкрили причину сезонного характеру епідемій грипу». Виявилося, що при більш низькій температурі і сухому повітрі патогенність вірусу грипу значно підвищується.

Заради приголомшливого відкриття, довелося захворіти цілому батальйону морських свинок. Тварин поміщали в різні умови і прийшли до висновку, що, чим вище вологість і температура в приміщенні, тим менше шансів підчепити неприємну хворобу.

У дослідах американські вчені показали, що при низькій вологості 20-35% на грип заражається від 75 до 100% тварин. При 50% вологості спостерігався тільки один випадок зараження, а при 80% - жодного. Таким чином, доведено, що сухе повітря різко посилює заразність вірусу. Тобто досить в громадських місцях: транспорті, будинках і квартирах збільшити вологість і температуру, то можна буде запобігти епідемії грипу.

Класифікацію відносної вологості повітря для гігієнічних цілей в цілому можна представити таким чином:

  • 20% і нижче - екстремально низька;
  • 30-40% — низька;
  • 40-55% — оптимальна;
  • 60-65% — підвищена;
  • 70-75% — високая;
  • 80% і вище - екстремально висока.

20% і нижче - саме такий рівень вологості в наших будинках, коли починає працювати центральне опалення. Якщо продовжувати не звертати увагу на екологію наших будинків, проблеми зі здоров'ям досягнуть критичної позначки.

«Встановлено, що висока температура в поєднанні з сухим повітрям (вологість до 20%) різко збільшують" теплове навантаження "організму і викликає ряд порушень його функцій», - наголошується в докторській дисертації Н.М. Шавазі (1995 г.), виконаної при науковому консультуванні академіка РАМН М.М. Володіна. «Фундаментальними дослідженнями доведено, що знижена вологість має визначальне значення в структурі несприятливих екологічних впливів для дітей раннього віку. Цікавим фактом є те, що пік бронхолегеневої захворюваності припадає саме на жаркий період зі зниженою вологістю».

Доведено позитивне значення створення оптимального мікроклімату в палатах для виходжування дітей: оптимальна температура 22-24ºС при відносній вологості 55-60%.

Рішення поруч: зволожувачі повітря Boneco і Air-O-Swiss

Розвиток сучасних технологій дозволяє сьогодні більш простими способами принципово зменшити «шкідливе» навантаження на організм. Творець зволожувачів повітря Boneco і Air-O-Swiss, швейцарська компанія Plaston, активніше всіх стала вирішувати проблему неякісного повітря в житлових приміщеннях.

Формулу здоров'я вирішують кліматичні прилади, які ефективно зволожуютьі і очищають повітря в житлових та інших приміщеннях, де людина проводить велику кількість часу. Яким чином настільки компактні прилади виправляють якість повітря?

«Миття повітря» (Air-O-Swiss 2055, Air-O-Swiss 2005D, Air-O-Swiss 1355N) поєднує в собі функції зволоження і очищення (аналогічно очищенню повітря після дощу в природі). При використанні «мийки повітря» відсутня необхідність в додаткових аксесуарах і витратних елементах. Інноваційну систему знезараження води забезпечує іонізуючий срібний стрижень Ionic Silver Stick. Коментарі з приводу використання срібла зайві, так як, багатовіковий досвід свідчить про особливі властивості цього металу. Їх основним конструктивним елементом є барабан з швидко обертових вертикально розташованих дисків, що мають ребристу поверхню і своєю нижньою частиною занурених у воду. Повітря, що нагнітається вентилятором, обдуває вологі диски і забирає з собою молекули води, а частки пилу залишаються на дисках і змиваються в піддон. Час від часу диски потрібно знімати і мити в звичайній посудомийній машині.

Кліматичний комплекс (Air-O-Swiss 2071) забезпечує повне очищення повітря (пил, тютюновий дим, шкідливі гази) завдяки багатоступеневій системі фільтрів (HEPA-фільтр, антибактеріальний і вугільний фільтри), а також створює і підтримує оптимальну вологість у приміщенні. Передбачена і функція ароматизації.

Традиційні зволожувачі (Air-O-Swiss E2441, Air-O-Swiss 2251, Air-O-Swiss / 2241) працюють за принципом природного, саморегульованого випаровування. Автоматично підтримують комфортну вологість без додаткових пристроїв контролю.

Парові зволожувачі (Boneco 2031) використовують принцип кип'ятіння води, видаючи гігієнічно чистий пар. Прилади можна використовувати для інгаляції та ароматерапії. Також ідеальне рішення для оранжерей і зимових садів. Надійні та прості в експлуатації. Автоматично відключаються при відсутності води.

Ультразвукові зволожувачі (Boneco 7131, Boneco 7136, Boneco 7133, Boneco 7135, Air-O-Swiss U7142, Air-O-Swiss U7146) використовують найпередовіші технології зволоження повітря, дрібно дисперсійне аерозольне розпилення води («ефект туману»). Забезпечені системами контролю вологості і інтенсивності випаровування. Можливість роботи зі звичайною водопровідною водою завдяки картриджу для пом'якшення води. Абсолютно безшумні.

Може здатися, що для формули здоров'я всієї родини швейцарська компанія Plaston створила занадто великий набір даних (в нашому випадку - це широкий модельний ряд). Але ж перед нами і чимало завдань: здоров'я дітей, батьків; створення сприятливого клімату для кімнатних рослин; збереження дерев'яних меблів і паркету. І багато-багато об'єктів, яким так потрібні здорові кліматичні умови.